Sort kaffe på Hario V60

Er du til Sort kaffe på Hario V60 ? Så er her en udførlig beskrivelse af hvordan du får det bedste resultat med Hario V60. Følg anvisningerne nedenfor eller print PDF’en.

Brygguide til sort kaffe på Hario V60 – step-by-step:

Download (PDF, 642KB)

1.
Indstil dit varmtvandstårn til 95 grader.

2.
Tag et Hario filter, anbring det i V60 filterholderen og rens det med varmt vand. Dette forhindrer at kaffen smager af filteret, og forvarmer også din kop.

3.
Sæt din Hario V60 på din vægt og nulstil den. Hav din kop klar under tuden.

4.
Opmål 28 gram kaffebønner.

5.
Når vandet koger males kaffen meget fint og hældes i din V60. Nulstil den samlede vægt.

6.
Start din timer og hæld 60 gram vand over den malede kaffe. Det er vigtigt, at kaffen bliver jævnt vædet, så derfor skal du hælde vandet langsomt over den i cirkelbevægelser.
(mod uret)Det er okay hvis kaffen begynder at dryppe lidt. Denne bloom får kaffen til at afgasse, så vandet gennemvæder kaffen ordentligt. Det trin bør aldrig hastes igennem.

7.
Hvis kaffen er ristet for en uge siden bør blooming-perioden vare et minut længere. Hvis kaffen er over en uge gammel bør blooming-perioden vare 45 sekunder.

8.
Tilføj langsomt mere vand indtil vægten måler 415 gram. Fokuser på at hælde vandet ned i midten af V60-drypperen, i cirkler der er maks 3 centimeter i diameter. Vandet bør hældes i et tempo så det falder direkte ned, og ikke kommer fra en skå vinkel. Kaffen bør trække omkring 2-2.5 minutter.

9.
Når kaffen drypper med nogle sekunders mellemrum er den færdig.

Mangler du er et brygsæt kan du købe et hario brygkit her – Hario V60 brygsæt

Sort kaffe på Hario V60

Læs mere om Hario produkter på deres egen hjemmeside – Hario

0 comments on “Sort kaffe på Hario V60

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.