Flere gange om ugen breder duften af nyristet kaffe sig i Kronborgs gamle garnisons bygninger, hvor ejerne af Strandvejsristeriet Peter og Mille dyrker deres passion for velsmagende kvalitetskaffe. Stedet danner ramme om et enestående og unikt kaffemiljø for kaffeelskere. Her kan man nyde en god kop kaffe, mens duften af nyristede bønner breder sig fra det arbejdende kaffeværksted.

”Omgivelserne ved Kronborg Slot er unikke og skaber de helt rette forudsætninger for et kaffested med tilhørende risteri. Vi er meget stolte over vores sted, som har bragt kaffemiljøet til Kronborg, og hvor vi hver uge byder rigtig mange lokale og besøgende på lækre duft- og smagsoplevelser”, siger Peter Slott Henriksen, ejer af Strandvejsristeriet.

Den historiske bygning husede tidligere det gamle cafeteria, som har forsynet slottets soldater med mad gennem 350 år. Men nu er cafeteriet forvandlet til en ægte kaffeoase med mulighed for at smage på og dufte til udsøgte kaffevarianter. Det er det første sted i Danmark, hvor man kan sidde og nyde friskbrygget kaffe og samtidig opleve en kafferister i funktion.

Idéen bag Strandvejsristeriet er at levere frisk og nyristet kaffe af den fineste kvalitet til det danske marked. ”Vi importerer friske grønne kaffebønner fra omkring 20 forskellige lande, som er nøje udvalgt efter vores ultimative krav om, at kvaliteten skal være fuldstændig i top , for derefter at håndpakke dem i poser til den enkelte kunde. Det mener vi giver vores kunder den bedste kaffeoplevelse,” siger Peter Slott.

I lokalerne på Kronborg får gæsterne foruden enestående smags- og duftoplevelser også mulighed for at købe frisk, nyristet kaffe med hjem.

Om Strandvejsristeriet:

Strandvejsristeriet åbnede i sin tid som Nordsjællands første mikroristeri. Vi rister flere gange om ugen, så din kaffe altid er friskristet. Kaffen håndpakkes i poser med ristedato. Strandvejsristeriet tilbyder at fremstille individualiserede kaffevarianter til virksomheder samt at holde foredrag, kaffesmagninger, workshops og mobile kafferistningsevents.  Som noget nyt tilbyder Strandvejsristeriet kaffeordninger til firmaer, hvor der løbende leveres friskristet kaffe til medarbejderne.

De friske grønne kaffebønner importeres bla. fra Guatemala, Peru, Indien, Kenya, Etiopien, Nicaragua, Brasilien, Columbia, Papua New Guinea, Costa Rica, Honduras, Panama.