Etiopien Yirgacheffe Borboya Grønne bønner
Vi rister denne kaffe kort tid med høj varme, så vi holder på frugten og den lette syre. En fantastisk lysristet kaffe med et stort potentiale.
Smagen er frugtig og let, med en distinkt syre der ikke overdøver resten af smagsoplevelsen. Frugtsødmen er behagelig og fylden øges i takt med at kaffen nedkøles i koppen.
Etiopien Yirgacheffe Borboya bør drikkes uden mælk og helst solo – for maksimal nydelse.
Brygges bedst i V60 eller Kalita eller for de dristige i en Aeropress.
Land: Etiopien
Region: Oromia
Sted: Borena
Station: Borboya
Højde: 1800-1950 m.o.h.
Type: Mixed Heirloom
Proces: Vasket
Blomstring: Marts-maj
Høsting: November-Januar
Denne kaffe, Etiopien Yirgacheffe Borboya er produceret af ca. 670 landmænd fra Gelana Abaye regionen, der hører til Borena zonen. Den store højde i denne region skaber et ideelt mikroklima til dyrkning af ekstraordinære kaffe.
De landmænd, der har produceret dette parti kaffe, arbejder sammen som private landmænd. Det betyder, at de ikke hører til et andelsselskab.
Efter plukning af de modne kaffebær, bringes de til den lokale vaskestation Borboya, hvor de bliver sorteret og derefter pulpes for at behandle dem med vand, til de grønne kaffebønner ender i de store gærkar. De bliver så fermenteret i vand i ca. 36 timer, afhængig af vejrforholdene. Efter vaskning og gæring af bønnerne, bliver de placeret på højborde (Elevated beds) for at tørre. På dette tidspunkt beskytter den ydre parchment-skal de sarte kaffebønner mod sollyset. Efter omkring 10 dage er kaffen tør nok til at blive lagret på det lokale lager inden kaffen afskibes til vores risteri på Kronborg.
Etiopien Yirgacheffe Borboya Grønne bønner