Økologisk Decaf filterkaffe koffeinfri
Land: Mexico
Region: Chiapas
Provins: Comalapa
Højde: 1100-1600 m.o.h.
Type: Blandet af mange sorter
Proces: Mountain water, Wet pulped
Certificering: Økologisk
I staten Chiapas finder du Mexicos største og ældste kaffeproducerende regioner, nogle gårde kan præstere en historie på mere end hundrede år. Med stor indflydelse fra Atlanterhavet på den ene side og Stillehavet på den anden, og bjergskråningerne i Sierra Madre Chiapas der krydser regionen, skabes forskellige specielle og enestående mikroklimaer.
Udover nogle berømte estate kaffefarme dyrkes størstedelen af kaffen i regionen af småbønder, ofte forbundet i større kooperativer. Store produktionsanlæg med våd- og tørmøller findes sjældent, de fleste små kaffebønder foretager store dele af produktionen i hånden, gærer kaffen i små tanke og tørrer de grønne bønner på små terrasser i deres baghave til perfektion. Moderne teknologi har endnu ikke fundet vej til dette område.
I området med hvor landsbyerne Chicomuselo og Comalapa ligger finder vi den kaffe, som senere bliver til den berømte Strictly High Grown EP Aguila. Kaffetræerne, der hovedsageligt er sorterne Catuai og Tipica er plantet i en højde fra 1.100 til 1.600 moh på stejl uvejsomme skråninger.
For at gøre kaffen koffeinfri praktiseres bjergvandsprocessen, der bruger rent vand fra Pico de Orizaba – det højeste bjerg i Mexico. Processen begynder med en kemisk analyse for at bestemme optimale forhold, og derefter dampes bønnerne og forberedes til koffein ekstraktion. Ekstraktionsprocessen bruger en vandbaseret mættet opløsning til fjernelse af koffein, hvilket medfører at kaffens aroma og smag ikke forringes og den gode kaffe kvalitet er stadig at finde i koppen.
Vi rister denne kaffe lidt anderledes, idet de rå kaffebønner ændrer lidt karakter efter koffein processen. De bliver mere tørrer i kernen og kræver ikke så meget varme. Vi starter med høj varme og rister kaffen i ca. 10 min ved en profil, hvor varmen gradvis sænkes, i takt med bønnernes udvikling. Vi rister i mindre portioner af 9 kilo så vi bedre kan styre varme tilførslen. Det færdige produkt bliver en mellemmørk ristning.
Det giver de koffeinfri bønner en helt speciel smag og karakter, med en blød og balanceret kaffesmag og en fyldig krop. Kaffen har en lav kompleksitet og begrænset frugtnoter, men også god dybde, med næsten ingen syre.
BEMÆRK: Vi rister ikke kaffen hver uge, så forvent lidt længere alder på ristedatoen.
Find resten af vores sortiment med Espressokaffe i vores shop her. Hos Strandvejsristeriet kan der ligeledes købes alt fra ristede bønner til tilbehør for kaffeelskeren. Lær mere om vores økologiske kaffe