Økologisk Espresso kaffe
En mild frisk espresso, sammensat af tre fantastiske bønner, der ristes hver for sig inden de blandes til den færdige blend. Hvorfor det ? Fordi netop denne blend består af 3 enestående, men også meget forskellige bønner. Derfor kræves en helt speciel og unik risteprofil for hver af kafferne. Det vil ikke være optimalt for smag og fylde, at riste dem sammen efter kun én profil.
I blenden indgår 70% Økologisk Honduras. Den kommer fra et område der hedder Capucas, der ligger på vest siden af Honduras, hvor en stor del af kaffen dyrkes. Denne kaffe bidrager med frugt og syre til koppen og har en fantastisk fylde der giver espressoen tyngde.
Den anden del af blenden, er en økologisk kaffe fra Indonesien, helt præcist fra øen Sumatra og området der kaldes Mandheling. En “semi-washed” kaffe med en kompleks smag og utrolig dybde, men uden meget syre, hvilket passer godt sammen med Honduras kaffen.
Kafferne ristes som sagt hver for sig og blendes efter endt ristning. Honduras kaffen ristes langsomt og lidt mørkere for at nedtone syren og få sukkeret i bønnerne omdannet. Det efter den traditionelle risteprofil for vores øvrige espressoblends.
Indonesien, Mandheling og Etiopien Sidama kaffen ristes kort og lyst, for at agere modstykke til den lidt tungere og mørkere Honduras kaffe.
Der indgår i blandingen følgende kaffer:
70% Øko Honduras, Capucas
15% Øko Indonesien, Mandheling, Gayo
15% Øko Etiopien, Sidama, Daye bensa
Lær mere om vores økologiske kaffe her.
Find resten af vores sortiment med Espressokaffe i vores shop her. Hos Strandvejsristeriet kan der ligeledes købes alt fra ristede bønner til tilbehør for kaffeelskeren.