Hvem vi er

I de seneste år har duften af nyristet kaffe, bredt sig i Kronborgs gamle garnisons bygninger, hvor trioen bag mikroristeriet dyrker deres passion for velsmagende kvalitetskaffe. Stedet danner ramme om et enestående og unikt kaffemiljø for kaffeelskere. Her kan man nyde en god kop kaffe, mens duften af nyristede bønner breder sig fra det arbejdende kaffeværksted.

”Omgivelserne omkring Kronborg Slot er unikke og skaber de helt rette forudsætninger for at åbne et kaffested med tilhørende risteri. Vi er derfor meget forventningsfulde og stolte over at kunne slå dørene op til vores nye kaffemiljø på Kronborg, hvor vi håber på at kunne byde rigtig mange lokale og besøgende på lækre duft- og smagsoplevelser”, siger Peter Slott Henriksen, ejer af Strandvejsristeriet.

Den historiske bygning husede tidligere det gamle cafeteria, som har forsynet slottets soldater med mad gennem 350 år. Men nu skal cafeteriet forvandles til en ægte kaffeoase med mulighed for at smage på og dufte til udsøgte kaffevarianter. Det er det første sted i Danmark, hvor man kan sidde og nyde friskbrygget kaffe og samtidig opleve en kafferister i funktion.

Strandvejsristeriet har tidligere holdt til i Kvistgård, hvor vennerne Peter Slott og Michael Lagoni i 2006 startede Nordsjællands første mikroristeri. Senere blev kaffeduoen til en trio, da vennerne udvidede familien med kaffeentusiasten Mille Henriksen, der er gift med Peter Slott. Mille Henriksen er vel nok den første danske kvinde der er uddannet i at betjene kafferisterne.

Idéen bag Strandvejsristeriet er at levere frisk og nyristet kaffe af den fineste kvalitet til det danske marked. ”Vi importerer friske grønne kaffebønner fra omkring 20 forskellige lande, som er nøje udvalgt efter vores ultimative krav om, at kvaliteten skal være fuldstændig i top , for derefter at håndpakke dem i poser til den enkelte kunde. Det mener vi giver vores kunder den bedste kaffeoplevelse,” siger Peter Slott.

I lokalerne på Kronborg får gæsterne foruden enestående smags- og duftoplevelser også mulighed for at købe frisk, nyristet kaffe med hjem.

Om Strandvejsristeriet:

Strandvejsristeriet er Nordsjællands første mikroristeri. Strandvejsristeriet er en ordre producerende virksomhed, som først rister de friske kaffebønner, når bestillingen modtages. Kaffen håndpakkes i poser med ristedato. Strandvejsristeriet tilbyder at fremstille individualiserede kaffevarianter til virksomheder samt at holde foredrag, kaffesmagninger, workshops og mobile kafferistningsevents.  Som noget nyt tilbyder Strandvejsristeriet kaffeordninger til firmaer, hvor der løbende leveres friskristet kaffe til medarbejderne.

De friske grønne kaffebønner importeres bla. fra Guatemala, Peru, Indien, Kenya, Etiopien, Nicaragua, Brasilien, Columbia, Papua New Guinea, Costa Rica, Honduras, Panama.