Økologisk Guatemala Finca Ceylan Y Anexos Grønne bønner
Vi har udviklet en risteprofil specielt til denne kaffe, hvor varmen er moderat i starten af processen for at tørre bønner i adstadigt tempo. I selve risteprocessen fortsættes med tilførsel af høj varme der gradvist sænkes hen mod første knæk. Den øges igen efter første knæk ruller, for at afslutte hurtigere og beholde lidt af friskheden og syren til at holde kaffen rank. Sluttes på en mellemmørk ristegrad.
Land: Guatemala
Region: Atitlán
Område: San Miguel Pochuta, Chimaltenango
Højde: 1.050-1.400 m.o.h.
Type: Bourbon, typical, Mundo Novo, Robusta, Maragogype, Guexa
Proces: Vasket
Ejer: Dariush Echeverria Zachrisson
Certificering: OCIA
Grønne bønner Økologisk Guatemala Finca Ceylan Y Anexos er en super kompleks økologisk kaffe, med mange forskellige nuancer, en blød krop og et dejligt indtryk i koppen. I forhold til vores anden kaffe fra Guatemala i sortimentet, som kommer fra Antigua er denne kaffe mildere, dog med flere smagsnuancer og en dybere aroma.
Farmen har siden 1870 været i Echeverria familiens eje og har altid dyrket og forarbejdet kaffe. Oprindeligt var farmen kaldt Finca Y Colima, men gennem årene er flere farme blevet tilføjet og navnet ændret til Ceylan & Anexos. Farmens totale areal er 403 ha, hvoraf de 2698 ha er anvendt til kaffedyrkning.
Farmen anvender hovedsagligt arbejdskraft fra den lokale by, for at generere så mange arbejdspladser som muligt lokalt. Finca Ceylan Y Anexos bidrager også til de sociale projekter med huse, drikkevand og uddannelse til medarbejdere og deres familier.
Farmen ønsker også en social profil, med beskyttelse af de lokale vand reservoirer og vegetationen på området. Vand reservoirer er beskyttet, hvorfor jagt og fiskeri er forbudt. Resterne fra vådmøllen, som hovedsagligt består af pulpen og frugtkød, anvendes som organisk gødning i kaffeplantagen, hvilket skaber et selvforsynende økosystem. For at undgå forurening i de lokale vandløb, filtreres vandet fra gæringstankene gennem oxidation filtre.
Kaffetræerne gror i højden 1.050-1.400 m.o.h med et årligt forventet nedbør på 3.500-4.000 mm og en gennemsnitstemperatur på 20 grader, hvilket gør klimaet ideelt for kaffedyrkning. Farmen producerer udelukkende økologisk arabica kaffe af flere forskellige sorter: Bourbon, typical, Mundo Novo, Robusta, Maragogype, Guexa. Den årlige produktion er omkring 180 tons parchment kaffe.
Kaffebærene høstes og efterbehandles efter traditionel vådproces, hvor bærene afpulpes og vaskes for at ende i gæringstankene, som afsluttes med tørring på patios og tørmøllen for at forberede kaffen til export. Lær mere om vores økologiske kaffe
En fantastisk økologisk kaffe og et udtryk for hvorfor Guatemala er mange folks favorit, når der skal vælges kaffe. Økologisk kaffe, Guatemala, Finca Ceylan Y Anexos passer perfekt til V60, kalita eller Espro – og gør sig også rigtigt godt i den klassiske stempelkande. Perfekt balance, ren smag og en smag af mild lys chokolade med tørret frugt. Syren er afdæmpet og overdøver ikke resten af oplevelsen.