Økologisk Peru Cajamarca Grønne bønner
Vi rister denne kaffe efter en traditionel risteprofil og ristegraden er mellem. De grønne bønner får en del varme i starten af risteprocessen, for hurtigt at få introduceret varme i bønnerne. Gradvist sænkes varmen og afsluttes ved meget lav varme.
Det giver en helt speciel smag og karakter, med en intens kaffesmag og krop, dog let og elegant afrundet i koppen med en lang eftersmag. Typisk vil man i koppen finde smagsnuancer som kakao, let citrusagtig syrlighed og en sød smag af tørret frugt.
Land: Peru
Region: San Ignacio
Provins: Provincia Cajamarca
Højde: 1650 m.o.h.
Type: Typica (mest), Bourbon, Caturra & Catimor
Proces: Washed
Ejer: Cenfrocafe Cooperative
Certificering: Økologisk og fairtrade
Økologisk Peru Cajamarca er en lille gruppe producenter, der opererer i Amazonas-regionen i det nordlige Peru. Dybt inde mellem San Ignacio og Jaén, er området formidabelt til dyrkning af special kaffe.
I øjeblikket er der over 280 små producenter, der leverer til sammenslutningen af kaffebønder, som råder over de-pulper og de øvrige procestrin til forarbejdning af rå-kaffen. Hver kaffebonde håndplukker sine kaffebær og de-pulper (aftager skindet) lokalt på gården, ofte med manuelle gammeldags de-pulpers. Råkaffen leveres herefter til den lokale mølle, hvor de grønne bønner klargøres til export. Råkaffen bliver sorteret endnu en gang for fejl og defekter og så afskibes kaffen til EU.
En stor udfordring for kaffeforsyningskæden i Peru, er at sikre levering til tiden. Med infrastruktur spørgsmål, konstante forsinkelser og eksponentiel stigende efterspørgsel, er kaffecoop’erne i gang med at installere foranstaltninger til yderligere forbedring af kvaliteten. Gruppen planlægger at installere overdækket tørring af de grønne bønner, hvilket sker med finansiel støtte fra det lokale samfund. Målet er at hjælpe producenterne med at tørre deres råkaffe ordentligt, før den gennemgår de sidste procestrin, hvilket kan have stor indvirkning på kvaliteten.
Kaffen gror 1650 meter over havet og der produceres primært arabica kaffe af sorterne Typica, Pache, Caturra, hvor Typica udgør størstedelen. Kaffebærene høstes i juli-oktober og behandles efter “vådmetoden”, hvor bærskallen afpulpes og frugtkød og kaffebønner fermenteres i store tanke og herefter tørres i solen.
Lær mere om vores Økologiske kaffe
Økologisk Peru Cajamarca Grønne bønner