Vi elsker Brazil

[two_columns_one]

Land: Brasil
By: Sao Sebastiao da Grama
Region: Mogiana
Højde: 1200-1400 m.o.h.
Type: Yellow Bourbon
Proces: Pulped Natural
Ejer: Luis Fernando de Carvalho Dias
Certificering: Brazil Specialty Coffee Association (BSCA)

[/two_columns_one] [two_columns_one_last]

Brasil, Fazenda Rainha, Yellow Bourbon er en lækker “pulped-natural” kaffe. Farmen har været i familieeje siden 1890. Farmen ligger på kanten af området Minas Gerais og er karakteriseret ved de bjerglige områder Mogiana og Sul de Minas. Farmens størrelse er omkring 480 ha, hvor produktionsområdet udgør i omegnen af 190 ha. Størstedelen af de daglige rutiner på farmen er udført manuelt uden brug af mekaniske anlæg, idet topografien ikke tillader den slags maskiner.

brazil, fazenda rainha, yellow bourbon

Miljø- og social bæredygtighed er meget vigtigt for farmen og noget man tillægger stor værdi. Ejeren (Luis Fernando de Carvalho Dias) arbejder med de oprindelige kaffearter, for at sikre en bedre økologisk balance og udnyttelse af jorden. Det spildevand der udledes fra farmen, behandles på farmen, så den lokale flod der løber gennem markerne ikke forurenes.
På den sociale side har farmen investeret i skolebusser, så de lokale børn kan komme i skole. Farmen råder over 25 moderne huse med moderne faciliteter, så arbejderne sikres de bedste forhold.

Kaffen gror i højden 1200-1400 m.o.h med et årligt forventet nedbør på 1800-2000 mm og en gennemsnitstemperatur på 19 grader, hvilket gør klimaet ideelt for kaffedyrkning. Farmen producerer udelukkende arabica kaffe af sorten Yellow Bourbon, som er kendt for høj stabil kvalitet. De fleste kaffetræer på farmen er i omegnen af 107 år gamle.
Kaffebærene høstes og behandles efter “pulped-natural” metoden, hvor bærskallen afpulpes og frugtkød og kaffebønner tørre i solen. Bønnerne sikres maksimal opmærksomhed, så de ikke mister de kvaliteter som kaffen fra Fazenda Rainha besidder.

Vi rister kaffen meget nænsomt og efter en helt speciel profil, der frembringer de helt specielle karakteristika som kaffen kan tilbyde i koppen. Når den er ristet perfekt er den mellemristet og ikke al for mørk. I koppen er smagen mild, men dog fyldig og intens, med en god og behagelig mundfølelse. Sødme er karakteristisk for Yellow Bourbon og den leder tankerne hen på lys chokolade og lidt hasselnødder.

[/two_columns_one_last]
Ny sæson-kaffe fra El Salvador...🇸🇻 - Køb den lige her !
+