Økologisk Etiopien Shakisso
Land: Etiopien
Region: Southern Nations
Sted: Guji-zonen
Station: Shakisso
Højde: 1800-1950 m.o.h.
Type: Mixed Heirloom
Proces: Vasket
Blomstring: Marts-maj
Høsting: November-Januar
Denne kaffe, Etiopien Shakisso er produceret i Shakisso området i Guji-zonen i Southern Nations regionen. Den er økologisk certificeret. De mange højdemeter i denne region skaber et ideelt mikroklima til dyrkning af ekstraordinære kaffe, hvor kaffebuskene får rigeligt med nedbør.
De landmænd, der har produceret dette parti kaffe, arbejder sammen som private landmænd. Det betyder, at de ikke hører til et andelsselskab.
Efter plukning af de modne kaffebær, bringes de til den lokale vaskestation Borboya, hvor de bliver sorteret og derefter pulpes for at behandle dem med vand, til de grønne kaffebønner ender i de store gærkar. De bliver så fermenteret i vand i ca. 36 timer, afhængig af vejrforholdene. Efter vaskning og gæring af bønnerne, bliver de placeret på højbænke for at tørre. På dette tidspunkt beskytter den ydre pergament-skal de sarte kaffebønner mod sollyset. Efter omkring 10 dage er kaffen tør nok til at blive lagret på det lokale lager inden kaffen afskibes til vores risteri på Kronborg.
Vi rister denne kaffe kort tid med høj varme, så vi holder på frugten og den lette syre. En fantastisk lysristet kaffe med et stort potentiale.
Smagen er frugtig og let, med en distinkt syre der ikke overdynger resten af udtrykket i koppen. Frugtsødmen er behagelig og fylden øges i takt med at kaffen nedkøles i koppen.
Etiopien Shakisso bør drikkes uden mælk og helst solo – for maksimal nydelse.
Brygges bedst i V60 eller Kalita eller for de dristige i en Aeropress.
Find resten af vores sortiment med Espressokaffe i vores shop her. Hos Strandvejsristeriet kan der ligeledes købes alt fra ristede bønner til tilbehør for kaffeelskeren.
Lær mere om vores økologiske kaffe