Økologisk espresso kaffe Eccolo
“Her er den…” – ja, det betyder Eccolo faktisk på italiensk.
En dejlig økologisk espresso kaffe baseret på tre fantastiske økologisk bønner, som har været i vores sortiment gennem mange år. Kombinationen af netop disse bønner giver en espresso med en super smag og dejlig behagelig balanceret intensitet – pas på med mælken.
Økologisk espresso kaffe Eccolo er en espresso efter vores ønsker om en klassiske espresso, hvor fokus er på balance, således at mundfølelsen er i centrum – man skal kunne smage kaffen fra start til slut uden upassende overraskelser.
Når vi taler om balance så er det primært mellem bitterhed og syre, som fornemmes forskellige steder i munden og er medvirkende til en behagelig smag der starter forrest i munden og ender i en lang eftersmag.
Et andet fokuspunkt i tilblivelsen af økologisk espresso kaffe Eccolo har været blødhed, at espressoen ikke er for skarp eller at en smag overdøver de andre.
I Økologisk espresso kaffe Eccolo indgår der følgende fantastiske kaffer:
- 20% Økologisk Etiopien, Sidamo, Daye bensa
- 20% Økologisk Guatemala, Huehuetenango
- 60% Økologisk Honduras, Capucas
Ristning af kaffen
Økologisk espresso kaffe Eccolo er det man kalder en “pre-roast” blend og bliver ristet på vores store Giesen tromlerister. Vi anvender en mellemmørk espresso ristprofil til denne kaffe, hvor ristning starter med fuld varme i tromlen i de første 7-8 min.
Efter en hurtig start reduceres varmen gradvist frem mod 1′ knæk. Til slut går det langsomt frem mod afslutningen, med ca. 20-40% varme. Vi afslutter ca. 4 min efter 1′ knæk hvor bønner har opnået den farve vi ønsker. Hele processen tager 14:55 minutter fra start til slut.
Denne risteprofil giver en helt speciel smag og karakter, med en blød dejlig duft af kakao og lys chokolade. Smagen er intens og dyb, uden at være for kraftig. Frugten og syren er afdæmpet og ligger lidt i baggrunden.
Brygning
Når vi brygger økologisk espresso kaffe Eccolo, så anvender en ratio på 1:2,3 hvilket betyder 18,5 gram kaffe i kurven, som efter brygning giver 43 gram færdig espresso i koppen.
Brygtiden bør være omkring 28-29 sekunder for at opnå perfekt balance i espresso’en. Bliver skuddet for kort er smagen let og vandig med en sur smag og modsat hvis skuddet bliver for langt, ender smagen med at blive for bitter.
God fornøjelse…
Ps. Og er den perfekt brygget ser den ud som nedenfor.
Kaffebryggere
Er du på udkig efter en ny kaffebrygger, så kan du se vores udvalg af kaffebryggere her
Økologiske Kaffebønner
Vi fører altid et udvalg af Økologisk kaffe vi selv rister, du finder hele vores udvalg her på siden. Lær mere om vores Økologisk kaffe
Generelt om vores Espresso kaffe
Espresso kaffe er vores mørkere ristninger og er bedst at brygge på espressomaskiner, mokkakander eller fuldautomatiske maskiner. Se vores udvalg af Espressokaffer med hver deres smagsprofil og ristegrad, der dækker en bred palet. Husk man altid kan tage fat i os, hvis man har spørgsmål til vores kaffe, produkter eller noget helt tredje.
Besøg Strandvejsristeriet på Kronborg
Stedet danner ramme om et enestående og unikt kaffemiljø for kaffeelskere. Her kan man i caféen nyde en god kop kaffe, mens duften af nyristede bønner breder sig fra det arbejdende kaffeværksted.
Idéen bag Strandvejsristeriet er at levere frisk og nyristet kaffe af den fineste kvalitet til det danske marked. Vi er meget stolte over vores sted, som har bragt kaffemiljøet til Kronborg, og vi byder hver uge rigtig mange lokale og besøgende på lækre duft- og smagsoplevelser.
– Peter & Mille
ejere af Strandvejsristeriet